Quinta São João da Boticária
Évora, Portugal
In de omgeving van Évora, een van de aardigste en oudste plaatsen van Portugal, in het centrum van de lieflijke provincie Alentejo, hebben wij op een gebied van 2.5 ha., een ruim 100 jaar oude quinta (lett. landgoed, boerderij), gelegen op 3,5 km. van de muren van de oude stad, in een rustig gebied ten noorden van Évora (tussen Bacelo en Canaviais).
U vindt hier elk comfort dat u wenst voor een prettig verblijf tijdens uw vacantie (of misschien zelfs werkperiode): een grote zitkamer/keuken (met houtkachel), een of twee slaapkamers en een badkamer. Er zijn twee appartementen, beide met eigen ingang, maar door een verbindingsdeur in het huis is het ook zeer geschikt voor een grotere groep van bijvoorbeeld 6 personen. Lakens en handdoeken zijn aanwezig. Eventueel badlaken meenemen.
Er zijn in het totale huis twee zitkamers/eetkeukens, twee badkamers, drie slaapkamers. Rondom het huis is veel ruimte om te zitten, temidden van sinaasappelbomen, olijfbomen, wijnranken en weilanden, in de schaduw of in de zon. De afstand tot ons eigen huis is ca. 50 meter. Daarachter is het zwembad dat ook voor de gasten toegankelijk is.
Er is verwarming in het huis in de vorm van twee houtkachels en twee electrische, verrijdbare radiatoren. Er is een wasmachine.
Vanuit het huis kunt u wandelen en fietsen naar de mooie ongerepte dorpjes en stadjes in de buurt. Naar de stad is het 15 min. fietsen, fietsen zijn in de stad te huur. Met de auto naar de brede zandstranden van Alentejo (bijv. Carvalhal 120 km.), niet in de file maar door een mooi, ongerept gebied, of met de bus naar Lissabon (1.5 u.). Er is een bushalte vlakbij ons huis waar een stadsbus ca. een keer per uur stopt.
Rondom Évora zijn ook talrijke interessante plaatsen, vaak nog ommuurd en op een hoogte, vanwege de oorlogen en strijd met Spanje in de 15e en 16e eeuw.

Het verblijf in een van de appartementen of het hele huis kan vanaf 3 nachten. Wij hebben ontvangst van internationale televisie kanalen en Wifi voor het ontvangen van internet data.

Quinta da Boticária
Apartado 2040
7001 - 901 Évora
PORTUGAL
TM (00351)963 627 566

magdagiebels@gmail.com