Info
Quinta da Boticária
Évora
Portugal
TM 00351 963 627 566
E-mail: magdagiebels@gmail.com

N38º36.423'
W7º55.042'

Routebeschrijving

Vanaf de grensovergang bij Badajoz (Spanje): neem dan de snelweg richting Lissabon. De eerste afslag Évora neemt u, ca. 100 km vanaf de grens. Dan is het nog ca. 20 km. naar Évora. Vlak voor de stad (minder dan 1 km.), die ziet u dan al liggen, ziet u aan de linkerkant een grote, oude fabriek die nu art-faculteit is van de Universiteit van Évora en vrij snel daarna (nog geen km.) krijgt u een kleine rotonde, neem op die rotonde de tweede afslag naar rechts, u komt op een grote rotonde, neem de eerste afslag naar rechts (richting Igrejinha/Bacelo), kijk vanaf dat punt op uw km teller, het is naar Quinta da Boticária vanaf dat punt nog 3,3 km. U neemt dus die weg, na een honderd meter komt u op een grote rotonde, u gaat hier rechtdoor richting Bacelo, na een paar vreemde bochten splitst de weg zich en neemt u de rechtse afslag (richting Bacelo en dus niet meer naar Igrejinha), u rijdt door de wijk (Bairro Bacelo) heen, blijft alsmaar de weg volgen, u passeert een bruggetje, na ca. 1,5 km ziet u een vrij groot huis met imposante ingang en hoge wind/watermolen (modern) aan de linkerkant, dan bent u er bijna. Daarna ziet u een vrij groot gebouw liggen ook links, met een kruis op de top (het is een klooster en weeshuis, Quinta do Pio), daarvóór is een bushokje en bushalte en is er een geafsfalteerde weg naar links met een muurtje, laag, wit. In dat weggetje is het de eerste poort ná het klooster, aan de rechterkant.
Voor 's avonds: de weg is helemaal verlicht, dus echt moeilijk hoeft het niet te zijn.

Routebeschrijving vanaf Lissabon: neem op de snelweg Lissabon - Évora - Spaanse grens (Badajoz) de eerste afslag richting Évora na Montemor o Novo. Neem bij het binnenkomen in Évora richting Estremoz, dus bij aankomst bij de stadsmuur: naar links.
)* U komt dan onder een hoog aquaduct door. Daarna volgt een grote rotonde, neem deze rotonde meer 3/4 richting Bacelo, Igrejinha. Snel volgt er dan weer een andere grote rotonde, deze steekt u ongeveer over, nog steeds richting Bacelo. Daarna volgt meteen een rotondes, neem richting Bacelo, Igrejinha. U komt uiteindelijk (vrij snel) bij een nieuwe rotonde (met een oud stenen kruis er op), vlak voor Bacelo. Neem de afslag rechts (richting Bacelo en dus niet meer naar Igrejinha), u rijdt door de wijk (Bairro Bacelo) heen, blijft alsmaar de weg volgen, u passeert een bruggetje. Na ca. 1,5 km ziet u een vrij groot huis met imposante ingang en hoge wind/watermolen (modern) aan de linkerkant, dan bent u er bijna. Daarna ziet u een vrij groot gebouw liggen ook links, met een kruis op de top (het is een klooster en weeshuis, Quinta do Pio), daarvóór is een bushokje en bushalte en is er een geafsfalteerde weg naar links met een lage witte muur. In dat weggetje is het de eerste poort ná het klooster, aan de rechterkant, er is een bord Quinta da Boticária aan de ingang.

Voor 's avonds: de weg is helemaal verlicht, dus echt moeilijk hoeft het niet te zijn.

Routebeschrijving vanaf Beja (Faro): u komt dan binnen aan de zuidkant van de stad en moet precies aan de andere kant zijn de noordkant, u kunt linksom rond de stad, na het aquaduct komt u aan een grote rotonde, ga drie kwart rond, ga richting Igrejinha, volg dan verder volgens )*.

e-mail: magdagiebels@gmail.com